woensdag 6 november 2013

Spirituele begeleiding, wat is dat eigenlijk?

In mijn werk als spiritueel coach kom ik veel, heel veel vragen tegen van mensen. Vragen waar ze geen antwoord op hebben. En het is eigenlijk zo logisch dat mensen vragen hebben, want het leven is voor veel mensen niet altijd even gemakkelijk. Spirituele begeleiding is echt een speciale begeleiding en het kan je helpen achter de sluier van onze werkelijkheid te zien en het grotere plaatje in beeld te krijgen. Tegelijkertijd is er soms verwarring over wat spirituele begeleiding is en hoe je dit kunt gebruiken.

Soms word ik er wat verdrietig van. We hebben als mensen de neiging overal controle over te willen hebben, maar totale controle is nu het enige wat we niet hebben. Ik krijg soms vragen van mensen die willen weten of hun man vreemd gaat, of de liefde die ze net hebben uitgemaakt weer terug komt, wat de toekomst brengt etc. Een goed medium, zoals bijvoorbeeld de consulenten op de Spirituele Poort, kunnen op dat soort vragen goed antwoord geven. Maar het gaat niet alleen over de ander, spirituele begeleiding gaat altijd over jezelf. Waarom?

Omdat wij onze eigen wereld creëren!! Wat er ook op je afkomt in het leven, het is altijd terug te voeren naar jezelf. En nu hoor ik al heel veel mensen roepen: “ja zeg, ik kies er toch niet voor om ziek te worden of om liefdesverdriet te hebben? Nee natuurlijk kies je daar niet bewust voor en eigenlijk is het ook niet dát waar het over gaat. Waar het over gaat is dat je bij spirituele begeleiding de hulp krijgt om zelf je veranderingsproces in te gaan, zodat de voorbeelden zoals ze hier boven worden genoemd niet meer zullen voorkomen. Het gaat niet over het feit dat je vind dat de ander moet veranderen, zodat jij krijgt wat je wenst. Ik zal een voorbeeld geven. Stel je vraag is: wanneer komt er een nieuwe liefde in mijn leven? Iedere consulent kan daar dingen over vertellen, maar of het wordt zoals ze zeggen ligt aan jou! Het antwoord zou kunnen zijn: “ik zie, hoor voel dat er deze zomer nieuwe ontwikkelingen zijn. In de komende tijd zullen er nieuwe mensen op je pad komen en daar is ook je nieuwe partner bij. Het is de bedoeling dat jullie een zielsverbinding aan gaan en jullie liefde zal alleen maar groeien”. Nou, dat wil je best horen natuurlijk. Echter, als jij de persoon tegenkomt en je kiest er voor om deze links te laten liggen, dan is het door jou keuze dat de toekomst anders wordt dan voorspelt. Waarom?

Omdat hulpen uit andere dimensies één ding niet doen en dat is je eigen wil ondermijnen. Ze zullen nooit, maar dan ook nooit jouw keuze in de weg staan. Dit omdat God ons een eigen wil heeft gegeven. En met die eigen wil mogen we kiezen voor spirituele groei en ontwikkeling, maar we mogen het ook laten. Dus als je vraagt komt deze relatie weer goed, dan is het antwoord ja, mits jij die keuze maakt. Spirituele begeleiding gaat verder, veel verder dan antwoorden en ‘zekerheden’ met betrekking tot bovenstaande vragen.

Spirituele begeleiding helpt je los te komen van menselijke patronen en helpt te worden die je werkelijk Bent, namelijk een Goddelijk wezen dat achter de sluiers van onze werkelijkheid de grootsheid van ons wezen leeft. Dat geeft vrijheid, ruimte, kennis etc. Hoe meer je achter de sluiers leeft, des te meer zal je leven worden zoals het bedoeld is te zijn. Het is ons geboorterecht om te leven in overvloed, vrijheid, liefde, vrede, vreugde etc. En dat leven is een leven vanuit overgave en dus niet vanuit controle. Ik wil nog een voorbeeld geven. Je hebt een heldere intentie geformuleerd voor de toekomst en je vraagt bijvoorbeeld aan de engelen dit voor jou te creëren.

Wij als mensen willen dan meteen en dadelijk resultaat. Zo werkt het niet. Als jij een kledingstuk koopt bij een postorderbedrijf via internet, dan loop je toch ook niet meteen naar de brievenbus nadat je de bestelling de deur uit het gedaan. Dat duurt een paar dagen, maar je twijfelt er geen seconde aan dat het niet zou komen. En je gaat ook niet meteen de telefoon pakken om ze te bellen waar het pakketje blijft. Zo gaat het ook met de bestelling die je aflevert bij de engelen. Als je wacht in vertrouwen en overgave en tegelijkertijd alert bent op de tekenen, ontvang je wat je vraagt. Het kan wel zijn dat het op een andere manier komt dan jij bedacht hebt. Het is een teken van controle als je bijvoorbeeld de engelen aangeeft op welke manier het moet komen.

Maar zoals bovenstaande zegt: het ligt ALTIJD bij jou, nooit bij de ander. Als je veranderingen wilt, als je in vrede en vreugde wilt leven dan is er maar één controle die je hoeft toe te passen en dat is dat je in overgave bent en dat je naar jezelf durft te kijken en dat te veranderen wat je in de weg staat. Weet dat het een daad van ultieme liefde is aan jezelf dat je je zelf gunt je eigen proces te lopen. En zo is het ook een daad van ultieme liefde als je de ander zijn of haar proces gunt.

Ik gun jullie én mijzelf een dergelijk leven!


Binnenkort is de cursus Samenwerken met engelen online.

Je bent van harte welkom


Geen opmerkingen:

Een reactie posten